Keresés a blogban

hétfő

Itt az év legjobb időszaka?

Az én kedvenc évszakom közeleg az ősz. Ezt nálam jobban csak az iskolás gyerekek tartják számon.
Ne de most ami miatt a legjobb időszak, az a sok zöldség és gyümölcs amely szezonálisan mindenhol elérhető!
Ezek azok a hónapok ahol a házi asszonyok szép kis összeget tudnak félre tenni. Mindezt úgy hogy értékes ételt teszel az asztalra.
Na akkor íme 5 módszer amivel erre te is képes lehetsz:

1. Készítsd el a heti tervet! Olyan recepteket keress amik szezonális cikkek, így kevesebb lesz a heti étel pénzed.
Írd meg hozzá a bevásárlási listád. (Ne hagyd otthon ha vásárolni mész)


2. Sok olyan étel van amiből érdemes egyszerre nagy mennyiséget készíteni. Ilyen például a lecsó lehet fogyasztani önmagában, rizzsel, krumplival, kenyérrel, elkészíthető rakottnak.
Még sok hasonló étel van.


3. A maradékokat rakd el egy vagy kettő adagonként a fagyasztóba, írd a dátumot és hogy mi van benne. Ezt felhasználhatod hétvégenként vagy a hónap végén.
Érdemes a petrezselymet is fagyasztani, a télen nagyon jó fűszerezni vele.



4. A hozzávalókat apró darabokra vágjad, gyorsabban meg fő. Arra is figyelj, hogy a láng ne érje a fazék oldalát, mert az felesleges energia.
Ha elindítod a sütőt akkor érdemes a főétel mellé süteményt a meleg sütőbe pedig mehet a felaprított zöldség száradni.




5. Gyümölcsök és zöldségek sokszor nem olyan gyorsan fogynak el, mint ahogy számoltuk.
A gyümölcsöket szeld össze rakd fazékba és főzd össze. Nem kell hozzá cukrot adni, csak ha nagyon savanykás.
Ezt aztán rakd hűtőbe. Felhasználhatod süteménybe.
 Esetleg egy kis tejjel vagy tejszínnel összeturmixolva vagy keverve tedd a fagyasztóba  finom gyümölcs fagyi lesz belőle. Arra figyelj hogy keverd meg egy óra hűtés után. Minél többször kevered meg annál kevesebb lesz jégkristály lesz benne.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése