Keresés a blogban

szerda

Mit ne tegyél a mikróval?

Korunk egyik nagy használati eszköze a mikrohullámú sütő. Na igen ám tudod mit nem csinálhatsz benne? 
Vagy te azok közé tartozol akik kizárólag ételt melegítenek benne?
Szóval hibák amiket elkövethetsz:
  • Ha hús kiolvasztására használod, akkor ne közepes vagy magas hőfokot válasz. Az alacsony hőfokon is hagyd pihenni időközönként. Különben a hús néhány helyen megfőhet.
  • Örök szabály amit még néhányan nem hallottak. A mikróba ne rakj fémet. Az aranyozott szélű pohárka is fém.
    Miért? Mert szép kis szikrákat fog dobálni és hangja is lesz.
  • http://www.rgbstock.com
  •    Mikróba ne melegíts zacskóstól semmit! Kivéve ha kifejezetten erre a célra fejlesztették ki.
    A zacsi a mikróban szépen ráolvad a benne lévő ételre.
  • Ne zárd el a szellőző lyukakat semmivel. Még véletlenül sem!
  • Ne melegítsd szőlőt benne, mert gyúlékony ahogy a mazsola is.
  • Ne melegítsd benne fogpiszkálót vagy gyufát, szépen lángra lobban.
  • Szivacs fertőtlenítéskor fenn áll a veszélye a szivacs begyulladásának.
  • Főtt tojást ne akard mikróban melegíteni, pár másodperc után szét robban.
  • Száraz chili paprikát ne tedd a mikróba mert a kapszaicin gőz miatt kórházba is kerülhetsz.

1 megjegyzés:

  1. Névtelen3:52

    Ki az már aki ekkora hülyeségeket csinálna, legfeljebb egy gyerek. Ezt egy tini-portálba kellene betenni nem ide...

    VálaszTörlés