Keresés a blogban

szombat

Tavaszi takarítási tipp

Vagy inkább takarítási trükknek nevezném. Ez olyan apróság amit csak kevesen ismernek és használnak, pedig csodákra vagyunk képesek vele.
Egy szépítő fegyver a lakásnak.Voltál már úgyhogy a takarítás végén  a csap csúnya és fakó volt miután megszáradt?
Érezted már hogy a színtelen és  csúnya acél mosogatót a kukába hajítanád?


Gondolom sokan találkoztunk már a babaolajjal. Hát igen a legtöbb családnak megfordul a kezében mikor a gyerekek kicsik.
Ám az igazság az hogy sokkal több dologra lehet használni.

Ha a csapokat csaptelepeket vagy más acél szerkezeteket bekenjük vele és egy puha ruhával elkezdjük dörzsölni vagyis fényesíteni akkor újra úgy fognak csillogni, mint mikor az üzletben megakadt rajtuk a szemünk.
by espensorvik

Ami számomra még ennél is hitetlenebb, hogy egyik alkalommal mikor a fürdőszoba csapját fényesítettem valahogy a tükör is kapott egy csepp olajat. 
Gondoltam most aztán bajban vagyok, mert majd nem tudom rendesen letakarítani.
Ám meglepetésemre semmi ilyen nem történt, hanem egy gyönyörű fényű szép tükröt kaptam, még a fent felejtet víz foltokat gyönyörűen eltávolította.

Az egész lakás kifényesítésére nem kellet több mint egy evőkanálnyi olaj, és most mindenem úgy fénylik mint mikor beszerelték.

Azért hogy ezt megőrizzem ezt a tisztaságot, a vizesblokkokat használat után egy puha ruhával szárazra törlöm.  
Például a mosogató oldaláról nem azonnal hanem mikor már a víz java lefolyt akkor szépen áttörlöm.  Így nem keletkeznek csúnya csíkok és foltok benne.

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése