Keresés a blogban

csütörtök

Balesetek csak mással történnek?

Az otthoni  balesetek sajnos nem ritkák és  nem is veszélytelenek. A legtöbbször a figyelmetlenség és a sietség okozza. Számos esetben a négy év alatti gyerekek szenvedik el.
Most azonban szeretnék három olyan történetet mesélni amely szerintem számodra is ismerős és a figyelmetlenség, átgondolatlanság jellemzi.

Egy ismerősöm kamasz lánya otthon volt náthája miatt. Gondolta készít egy teát. Ezzel még semmi probléma nem lenne, csakhogy a forró vizet nem az asztalon vagy a mosogatónál töltötte a bögrébe hanem az ölében.  Murphy törvénye szerint a forró víz az ölébe borult. Arra sajnos nem emlékszem hogy első vagy másodfokú égési sérülést szenvedett, de az biztos hogy kórházba töltött pár napot és még párat lábadozással.


Közkedvelt takarítási mód a vízkőoldóval való takarítás. A napokban  olvastam hogy valaki rosszul lett. Mitől hogy a vízkőoldóhoz hypot kevert. Olyan sok helyen hangoztatják hogy ezt a kombinációt messze kerüljük mégis valaki időközönként belefut.
Amikor a vízkőoldó a hypoval keveredik akkor klórgáz keletkezik amely nagyon mérgező. Több esetben halált is okozott.


Egy kíváncsi két éves mindent szeretne tudni és megismerni. Így hiába szülői tiltás, ha egyedül marad a gyerek akkor nem áll ellen kíváncsiságának.
Évente egy-egy esetet hallunk amikor a kisgyerek kiesik az ablakból.
Vajon hány olyan eset fordul elő amikor az anyuka vagy apuka pont időben érkezik és nem történik baj.
Lehet ez egy le nem rántott forró vizes fazék vagy egy kés.


Koncentráció és figyelem a balesetek 90% -ke elkerülhető, ha odafigyelünk a tetteinkre és környezetünkre. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése