Keresés a blogban

csütörtök

Házi buli Szilveszterkor

Először is gratulálok a bátorságodhoz hogy eme neves napon házi bulit tartasz!
Persze tanácsot és tippet adni mindig könnyebb megvalósítani és bevallom idén csak a számat jártatom. 
Sajnálatosan ez most így alakult. Az elmúlt évekből szemezgettem egy kicsit.
10 megszívlelendő tanács, hogy a te kedved ne menjen el a buli szervezéstől.


 1. A helyszínnek megfelelő mennyiségű emberkét hívj, de maximum 26 személyt. Így még tudsz kontrollt tartani és a hangulat is meg lesz. Sértődéseket úszhatsz meg ha mindenkit személyesen hívsz meg.

 2. A meghívóban tüntesd fel a belépőt pl. egy üveg ital. Élet mentő lehet ha jobb a fogyasztás mint vártad. Ha szeretek alkoholizálni akkor ne csinálj erős puncsot és mellőzd a tömény szeszt. Így van esély rá hogy a kis róka kergetése éjfél után legyen.

 3. Ha megoldható akkor rendezd át a lakást és az értékeket törékeny holmikat rakd össze zárható helyre. A ruháknak is nevezz ki egy külön helyet.
  Nagyon jó megoldás ha a felmosót vagy seprűt teszel az ablak párkány és egy bútorra ezt pedig tele pakolod akasztóval így helyet is spórolsz és könnyebb távozáskor megtalálni a megfelelő kabátot.

 4. Keress egy helyett ahova az italokat előkészíted így nem kell folyton kínálgatnod. Ezt a ropogtatni valókkal is megteheted. Lehető legtávolabb legyen a táncparkettől! Használj műanyag poharakat és tányérokat.

 5. A dekoráció fontos hangulat teremtő eszköz. A konfettit töröld a listáról, mert még hónapok múlva is elő kerül. A karácsonyi égő sorokkal jópofa hangulat világítást készíthetsz.
   

 6. Kajából olyat válasz amit kézzel lehet enni. Készíts például szendvicskéket különböző feltétekkel. Hagyd ki belőlük a tojást, majonézt, nehogy megromoljon a melegben. Már előző nap legalább félig készítsd el őket, persze amit lehet.
  Vagy tálakba készítsd ki mindenfélét és hagyd hogy a vendégek állítsák össze a falatokat.

 7. Ha nehezen indul be a hangulat válasz valamilyen játékot amivel oldhatod a feszültséget. Erre számos ötletet találsz,de tartsd szem előtt hogy ne legyen sértő. Ellenben mindenképpen vicces.

 8. Ritka az olyan házibuli ahol valaki nem sérül meg esés vagy vágás vagy bármi hasonló elő ne fordulna. Jól teszed ha a sebtapaszokat előásod a szekrény mélyéről és elérhető helyre rakod.

 9. Zene választás mindig sok gondot okozott, ma már ezt könnyedén megoldhatod. Akár a youtube oldalán akár máshol készíthetsz összeállítást a társaság kedvenc számaiból. Ez pedig könnyen változtatható.
  Ha nagyon egyszerűen akarod megoldani az aktuális slágereket használd.

 10. A takarításhoz készülj jóóóó nagy szemetes zsákkal, de csak egy kiadós alvás után kezdj hozzá! Ja és nem árt ha van ébredéskor kéznél egy fájdalom csillapító.


Aki még nem tudja mit is tegyen. Itt nézegelődhet.
1 megjegyzés:

 1. Egy kicsit én is aggódom a szervezés miatt, de sokkal jobb otthon a barátokkal ünnepelni, mint egy zsúfolt szórakozóhelyen :) Én már most elkezdtem készülni!
  http://szilveszter.hu/erdekessegek/hogyan-rendezz-
  feledhetetlen-hazibulit_

  VálaszTörlés