Keresés a blogban

szombat

Csiplek! Csíped?

A tél beköszöntével megjelennek a szezonális jellegzetességek is ilyen a csipkebogyó is mely nagyon sok C-vitamint tartalmazz és hazánkban sok helyen vadon megterem. Mire is jó ez a kis növény?
A csipkebogyó az első faggyal érik be teljesen, de célszerű még féléretten begyűjteni.
Forrás: terebess.hu
Pár napja séta közben kóstolgattam és már teljesen beért. Ha kirándulunk és nincs innivalónk a csipkebogyó fogyasztásával csillapíthatjuk szomjunk. Erős nyálképző tulajdonságának köszönhetően.
Számos formába felhasználható például lekvár, szósz és még bort is készíthetünk belőle.
A túlérett termésből is készíthetünk lekvárt
Erre számos receptet találunk,de csak azoknak ajánlom akiknek van türelmük a szöszmötöléshez.
Én ezeken az oldalakon találtam hasznos információt:
Terebess
Med-Courier
Kulturka magazin
Pszichowellness-konyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése