Keresés a blogban

kedd

Mi a program szent este?

Mindenki számára másképp fontos ez a nap. Fiatal párként még a családjainkhoz igazodunk majd amikor már gyerek is van akkor kezdünk gondolkozni, milyennek legyenek a mi szokásaink, hol kerüljön sor az ajándékozásra.
Egy újdonsült család életében mindig nehéz megtervezni az ünnepeket. Van egy örök szabály amit soha ne tévessz  szem elől amikor tervezel.
Mindenki kedvére soha nem tehetsz, ahogy mindenhol sem lehetsz egyszerre!
Mi mindig hosszasan átbeszéljük az ünnepeket és tervezzünk, általában a legkisebb ellenállás felé hajlunk, ami még a mi kényelmünket szolgálja.
Nem rég olvastam egy blog bejegyzést arról, hogy tulajdonképpen ha cél nélkül élünk akkor azt nem is vesszük észre mert annyira elfoglaltak vagyunk. 
Miért is idéztem ezt mert amikor felvázoljuk kihez mikor és hogyan fogunk eljutni, na meg azt hogy mit és mikor csináljunk, sokan beleesünk abba  a csapdába hogy mások elvárásainak akarunk megfelelni. Ezáltal pedig elveszítjük a célunkat.


Neked meg van még a célod a karácsonnyal kapcsolatban?


Számomra egy van csupán a lehető legtöbb időt játékkal tölteni. Mennyire könnyűnek tűnik, pedig ha egy kicsit végig gondolod az elmúlt karácsonyaidat...
Az esetek többségében számunkra csupán a szent este jut az a röpke pár óra. Hiszen utána beindul a rokonok és barátok látogatási nagy üzeme.
Na igen akkor ugye látod te is mennyire nehéz akár egy napot is végig játszani.
Szóval én szurkolok a méteres hónak december huszonnegyedikére.
És csak lassan olvadjon el...


A karácsonyi menü azon elemeit melyeknek nem számít ha melegítve vannak már előtte nap elkészítem. Ilyenek a köretek, gyümölcssaláta, forralt bor, kocsonya. Most hirtelen más nem jut eszembe, pedig biztos hogy van még.
Az ajándékokat már egy héttel korábban fa alá helyezhetővé teszem, a nagy takarítást is részenként végzem. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése