Keresés a blogban

péntek

Bele betegedhetsz a divatba?

Modern társadalmunk számtalan új betegséggel is tűzdeli az életünket. Gondoljunk csak az allergiás betegek növekvő számára. Persze hozhatnék még sok példát ám most a divat okozta betegségekről írok, mert ezekkel sokan nincsenek tisztábban. Szóval nézzünk 5 olyan betegséget amely a divat követésével felütheti fejét nálad is.


 1. Comb bizsergés
  Érezted már az új csőnadrágod hordásakor hogy a combod és feneked elkezd zsibbadni és este mikor megszabadulsz a nadrágtól még mindig bizsereg. A túl szoros nadrág a lágyéknál össze nyomja az ideg  így stimulálva azt, így voltaképp elérzésteleníted a lábad.

 2. Gombás fertőzés
  Sokat költesz krémekre esetleg kúpokra? Ideje körülnézni a szekrényedben is! A túl szoros ruhadarabok és a műszálas fehérneműk vagy ezek kombinációja akár súlyos gombás fertőzést is okozhat.

 3. Ájulás
  Mostanában gyakrabban ájulsz el mint szoktál? Vagy eddig még soha nem fordult elő veled de mostanában többször is?
  Ennek akár az új divatos ruhád is lehet az oka, mivel ha a felsőtested túl szorosan öleli akkor csökken a tüdőd befogadó képessége ez által kevesebb oxigén jut a szervezetedbe. Kész is az ájulás.

 4. Hátfájás
  Eszméletlenül jók ezek a hatalmas válltáskák olyan gyorsan belelehet szórni mindent ami csak kell és még hely is marad mellette. Nap végén mivel le sem vetted a táskát már hasogat a hátad. Az egy oldalra eső megterhelés nem tesz jót a gerincnek, ha tartósan egy oldalon viszed a táskád akkor gerinc ferdülés is kialakulhat.

 5. Allergiás reakciók
  Nem csak arra lehetsz allergiás amit megeszel, vannak bőr allergiák. Sokat jelent ha az új ruhádat először kimosod és csak azután bújsz bele.
  Vannak esetek amikor ez sem segít ilyenkor a bőröd viszket és ég vannak súlyosabb és kevésbé súlyos esetek.
  Ha viszketni kezdesz vagy kiütések lesznek rajtad akkor gyanakodhatsz a ruhádra is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése