Keresés a blogban

kedd

Védve vagy az influenzától?

Közeleg a megfázásos időszaka az évnek. Most hogy ilyen hirtelenséggel ránk szakadt az ősz, ideje felvérteznünk  immunrendszerünk. Figyelmesebbnek kell lennünk a higiéniát illetően is. Íme az én öt módszerem, mellyel garantáltan távol tartom a megfázást és az influenzát.1. Mindig rétegesen öltözöm. Inkább egy felesleges ruha darab a széken mint egy fog vacogtató utazás. Mikor még nincsenek minuszok elég egy top  és egy hosszú ujjú felső esetleg rövid ujjú poló és egy vékony pulcsi a kabát alá. Aztán a tél beköszöntével még egy-egy réteg kerül rám.
Ez azért jómódszer, mert nem csak a ruha szigetel, hanem a közéjük zárt levegő is. 


2. A teák valódi csodaszerek. Gyógynövény teákról van szó. A kakukkfű elpusztítja a vírusokat, gombákat,  baktériumokat.
A hársfavirág kiváló az izzasztó kúráknál, amikor érzed hogy valami bujkál benned, na akkor egy lefekvés előtti tea egy kiadós izzadás után gyors ruhaváltás és másnapra kutyabajom. Immunerősítő hatása is van.
Vöröshagyma héj tea, kiváló köhögés oldó és megakadályozza a vírusok szaporodását.
A teát a legjobb mézzel és citrommal fogyasztani.


3. Amikor már a környezetemben is van egy- egy beteg akkor ezek mellé bevetem a foghagyma kúrát. Naponta háromszor egy gerezd fokhagyma össze vágva egy kis mézzel. Persze ha nem bírod akkor a foghagyma kapszulával is próbálkozhatsz.
Azonkívül hogy vírus ölő hatása van még segít fokozni a folyadék fogyasztást is. Ebben az időszakban megduplázódik az elfogyasztott víz mennyiségem.


4. A természetesen bevitt C vitamin mellé szedek még pár szem kapszulát csak hogy fokozzam a bevitelét. Így erősítve az immunrendszerem.
A lakás hőmérséklete sem haladja meg a 22 °C ez is segít a kinti és benti hőmérséklet különbséget csökkenteni.


5.Mindegy milyen az idő napi szinten minimum egy órát a friss levegőn töltök. Igyekszem minden nap kialudni magam.


A legfontosabb dolog amit teszek napjában többször kezet mosok. 
Ha nincs rá mód akkor fertőtlenítő kendőt vagy gélt használok. Így a nyilvános helyeken tenyésző vírusokat is elkerülhetem. Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése