Keresés a blogban

vasárnap

Ősz egyenlő bűzös ház

Óhatatlanul is felerősödnek a lakás illatai az ősz és tél beköszöntével. Kevesebbet szellőztettünk, elindítjuk a fűtést, a sütés főzés illatai is sokáig időznek.
Nem kell azonban hogy a szagok győzedelmeskedjenek.  Íme 7 módszer amellyel felveheted a harcot, dizájnos légfrissítők a bűz ellen. 

1. Keressük meg a szagok eredetét! Célirányosan arra koncentráljunk.


2. Sütés főzés után szellőztessünk! A szagok a koszos edényektől és a sütőtől, mikrohullámú sütőtől is vissza térhet így ne feledkezzünk el azok kitakarításáról sem. Ecetes vagy sós vízzel töröld át őket így semlegesítve a szagokat.


3. Kellemetlen szagokat elűzheted a hűtőből is. Töröld át ecetes vízzel és helyezz egy tálba szódabikarbónát, mely magába szívja a szagokat, esetleg másik tálkába illóolajat így ez az illat fogad ha kinyitod a hűtőszekrényt. Ne feledkezz meg a rendszeres cseréjéről. Sokat segít ha zárható edényekbe teszek az étel maradékokat így is megakadályozva az illatok keveredését.


4. A fürdőszobába helyezz illatosító tálakat. Potpourrit így is ismerheted. A lényege hogy szárított gyümölcsöt és fűszernövényt vagy virág szirmokat helyezel egy tálba. Ez nem csak dekoratív de kellemes illatot áraszt. Lakásban bárhol alkalmazhatod.


5. Kis üvegbe vagy tálkába rakj szódabikarbónát és rakd a lakás különböző pontjaira összegyűjti a szagokat. Minimum kéthetente cseréld ki.


6. Természetes légfrissítő, keverj össze vizet, ecetet, illóolajat, töltsd egy spray-s üvegbe és használd ha szükséges. Az ecet semlegesíti a szagokat, az illóolaj friss illatot ad.


7. Párologtass! Keverj össze pár csepp illóolajat vízzel és tedd a fűtőtestre. Figyelj rá hogy nehogy megolvadjon a tálkád. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése