Keresés a blogban

vasárnap

Trükkök és praktikák a ráncok ellen 1. rész

A ráncok bőrünk természetes folyamata során alakulnak ki. Megakadályozni teljes mértékben plasztikai segítség nélkül nem lehet,de jelentősen lehet csökkenteni ill. késleltetni megjelenésüket más módszerekkel. Mindig a korunknak, bőrtípusunknak megfelelő krémeket alkalmazzuk!
Mielőtt neki esnénk kipróbálni a különböző módszereket ajánlott bőr próbát végezni, mivel előfordulhat eddig számunkra ismeretlen irritáció vagy allergia ; igaz ennek csekély az esélye, de fontos az elővigyázatosság.

A legfontosabb ami nem igényel sok erőfeszítést legyen egészséges életvitelünk, sportoljunk de legalább is mozogjunk rendszeresen.
A kor előre haladtával sokat segít ha arcunkat átmasszírozzuk. Ezzel elérjük,hogy a vérerek több oxigént juttassanak a bőrnek.
A ráncok kialakulásában jelentős szerepe van az elhalt hámsejteknek, melyek ahogy öregszünk egyre nehezebben válnak le, így nehezebben tisztul a bőr ennek következtében megvastagodások, repedések jönnek létre.
Mielőtt azonban elkezdeném összeszedni azt a sok fajta pakolást amit nemzedékek alatt felhalmoztunk, pár általános tapasztalatot sorolnék fel.


- Minden pakolás hatását növelhetjük a feketenadálytő főzetével; megőrzi a bőr fiatalos megjelenését.
Kettő és fél deciliter vízben két teáskanálnyit lassan össze főzünk kb tizenöt percig. Egy  evőkanálnyi elegendő a pakoláshoz adni.
- Burgonya kiváló hidratáló hatással rendelkezik. Reszeljük le és hagyjuk húsz percig az arcunkon, majd öblítsük le.
-Almaecet számos jótékony hatása mellett a ráncok ellen is felhasználhatjuk. Megtisztított arcbőrünket - szivacsot vagy gézt át itatva- az almaecettel  finom körkörös mozdulatokkal dörzsöljük át arcunkat nyakunkat. Alaposan bő vízzel öblítsük le, hagyjuk megszáradni a bőrt. Utána hidratáljunk.
-Zselatin meglepő lehet ám számos kozmetikumban használják. Hidratáló hatású. Étel zselatint előírtnál több vízzel kell készíteni, napjában akár többször is használhatod. Tökéletes kiegészítés lehet az alma ecet mellé.


Folytatása következik az arcpakolásokkal...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése