Keresés a blogban

hétfő

Arcpakolási praktikák otthon 2.rész

Az arcápolása egész életünket végig kíséri, így fontos hogy elsajátítsuk a különböző praktikákat és hogy tisztába legyünk milyen bőrtípushoz tartozunk.   
Először vegyünk egy tükröt a kezünkbe, ha nagyítóst találunk az a legjobb, ha nem az sem probléma.
Alaposan nézzük meg arcunkat.

Lássuk a jellemzőket:


Ha normál a bőrünk akkor láthatók a pólusok, az arcbőr telt és puha, esetleg van néhány mitesszerünk.


Ha száraz a bőrünk akkor arcbőrünk durva tapintású és száraz, a pólusok alig vagy semennyire nem látszanak.


Ha zsíros a bőrünk akkor a pólusok jól láthatók , arcunkat bőségesen mitesszerek borítják.


Ha vegyes a bőrünk akkor az arcunk száraz, az orr, az áll, a homlok pedig zsíros.


Ha érzékeny a bőrünk akkor jellemzőek rá a száraz bőrtípus leírása, de mellette hámló foltok esetenként vöröses színűek ezek a területek.


Mossuk meg arcunkat tiszta, langyos vízzel használhatunk valamilyen arctisztítót ha szeretnénk de ez esetben tévedhet a tesztünk. Finoman itassuk fel a vízcseppeket arcunkról, véletlenül se dörzsöljük. Várjuk meg míg teljesen megszárad, ez olyan harminc percet vesz igénybe. Fogjunk egy papír zsebkendőt és csak egy rétegét  tegyünk az arcunkra picit nyomjuk simogassuk rá várjunk egy- két másodpercet majd vegyük le és nézzük meg látunk e rajta zsír foltokat.
Ha nincs folt a zsebkendőn akkor száraz illetve normál bőrtípusba tartozol.
Ha csak a T zónában tehát orr, áll, homlok találunk zsír foltot akkor vegyes bőrtípusba tartózol.
Ha mindenhol van folt akkor zsíros bőrtípushoz tartozol.


Amikor gyümölcspakolást készítünk akkor pépé törve frissen használjuk a gyümölcsöt. Ezeket arcunkat hagyhatjuk 15-20 percig, gyengéden, de alaposan mossuk le. Végül fröcsköljük be arcunk kevés ásvány vízzel és hagyjuk rajta megszáradni. Száraz bőrnek nagyon jót tesz, a gyümölcsöt keverjük össze tejszínnel, de csak minimális mennyiséggel.


Normál bőrre a petrezselyem és túró keverékét kenjük arcunkra, majd meleg nedves kendőt terítsünk arcunkra. Hagyjuk rajt húsz percet és bő vízzel öblítsük le.


Zsíros bőrre krumplipürét keverjük össze fehér káposzta levéllel, amit apróra vágunk. húsz percet hagyjuk arcunkon végül kamilla teával öblítsük le.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése